Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
35 kotters doen mee, twee vlaggenschepen

Grote vlootschouw als grote troef

DEN OEVER - Drie nieuwe Wieringer kotters in aanbouw, de mutaties binnen de vloot zijn nauwelijks bij te houden, de afslag is vernieuwd, visprijzen stemmen tot tevredenheid (al zijn de garnalenprijzen in een maand tijd gehalveerd), het dok is continu bezet, buitenlandse schepen weten de weg naar Den Oever goed te vinden en de grote bedrijven op de haven hebben door de vele werkzaamheden moeite om voldoende personeel te vinden. Den Oever dendert wat dat betreft goed door.

Maar ook als het minder zou gaan zou de visserij nog uitbundig gevierd worden op de laatste dag van de Flora- en Visserijdagen op Wieringen. Het was afgelopen maandag weer zover: feest voor de visserijvloot, waarvan ook het grote publiek mag meegenieten. Geholpen door het schitterende weer zette de sector daarvoor weer haar troeven in: de grootste visserijvlootschouw van Nederland en gratis gebakken vis. Aan de Vlootschouw deden 35 kotters mee, de ‘Schuitegat’ van RWS met patiëntjes van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam en de ‘Regina Andrea’ met ouderen.

De WR 7 van Dissel was het vlaggenschip van de vlootschouw zelf en vertrok klokke twaalf uur als eerste uit de haven. De N 350 van de familie Smid was het vlaggenschip in de haven. Het afgelopen weekend was het net van de kreeftjesvisser opgehangen aan een kraan. De vlootschouw werd afgenomen door burgemeester Jaap Nawijn van de gemeente Hollands Kroon vanaf de ‘genodigdenboot’ WR 130 van Jan Rotgans. Kort nadat de volgepakte kotters na het Waddentoertje weer hadden aangemeerd was ook alle gebakken vis afgenomen.