Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
25-jarig jubileum

Groot feest bij AFAK Techniek

KATWIJK – Groot feest afgelopen zaterdag bij AFAK Techniek in Katwijk. De specialist in visverwerkingsapparatuur zowel aan boord van vriestrawlers en kotters als aan de wal vierde het 25-jarig jubileum met personeel en relaties.

AFAK (wat staat voor Apparaten Fabriek Katwijk) bestaat eigenlijk al sinds 1963. In 1993 werd AFAK echter meegesleept in het faillissement van de Meijn Groep, waarvan het Katwijkse bedrijf onderdeel was geworden.

Werknemers Buis van Velzen en Henk Mos namen de failliete boedel over, gingen verder onder de naam AFAK Techniek en begonnen opnieuw met tellen. In de visserij is het bedrijf vooral bekend van de verwerkingsdekken op de grote trawlers. Ook in landen als IJsland en Rusland is AFAK Techniek heel actief.

Foto: Aliece de Koning/Commercial pictures.nlFoto: Aliece de Koning/Commercial pictures.nl

Directeur-eigenaren Van Velzen en Mos (op de foto respectievelijk middenvoor en middenachter) worden in het managementteam bijgestaan door Rob Schaap (onder), Johan van der Plas en de recentelijk in dienst gekomen Jeroen Spierenburg (niet op de foto).