Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Volgend jaar verhuizing naar Haarbrug-Zuid

Grond voor nieuwbouw Muijs Seafood

SPAKENBURG/URK - Muijs Seafood heeft 2.820 m2 grond gekocht aan de Neerduist op bedrijventerrein Haarbrug-Zuid. Vorige maand werd in het gemeentehuis de koopakte getekend door burgemeester Melis van de Groep en de directeuren Henk en Jelle van Veen van Dayseaday Holding, waarvan Muijs Seafood onderdeel is. De schaarse grond was al langer in optie.

De plannen voor nieuwbouw moeten nog uitgewerkt worden, maar de verwachting is wel dat de verhuizing in de tweede helft van 2020 kan plaatsvinden. In het nieuwe pand vlakbij de snelweg A1 komen verwerkingsruimten, een afhaalwinkel, opslagruimte, diepvries en een orderpickruimte.

Het huidige huurpand aan de Zuidwenk is sterk verouderd. Door de verhuizing straks naar Neerduist maakt het bedrijf een grote moderniseringsslag. Het pand op Haarbrug-Zuid krijgt in tegenstelling tot dat op de Zuidwenk twee verdiepingen. ,,Voordeel is bovendien dat de bewoners van de Zuidwenk geen geluidsoverlast meer van ons hebben’’, geeft Wim Muijs aan.

In maart 2016 namen de gebroeders Van Veen het vishandelsbedrijf van Rutger Kooij over. Kooij emigreerde met zijn gezin naar Canada. Per 2017 werd de handelsnaam gewijzigd in Muijs Seafood. De leiding van Muijs Seafood is in handen van de gebroeders Wim en Theo. Muijs Seafood biedt werkgelegenheid aan ongeveer 25 werknemers.