Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Overplaatsing productie naar Zoutkamp

Goldfish Volendam gaat dicht

VOLENDAM/ZOUTKAMP – Goldfish in Volendam gaat dicht. De Heiploeg Group heeft besloten om de productie over te hevelen naar Zoutkamp.

Algemeen directeur Jan-Ernst Veenman – die het ingrijpende nieuws vorige week zelf meedeelde aan de mensen van Goldfish – beseft dat de gevolgen voor de ruim veertig medewerkers uit de regio Volendam heel vervelend zijn, maar noemt in één adem de verhuizing cruciaal voor Heiploeg. Cruciaal wil in de visie van Veenman zeggen: belangrijk voor de onderneming en de klant om nog concurrerender te kunnen werken door te snijden in de kosten.

Het overhevelen van de productie van Volendam naar Zoutkamp gebeurt na een analyse om meer kwaliteit tegen lagere kosten te leveren, zo blijkt uit een interne nieuwsbrief van vorige week van de Heiploeg Group waar Goldfish sinds 1999 toe behoort. Het komt er in de praktijk op neer dat dure overcapaciteit wordt afgestoten en de moderne fabriek in Zoutkamp efficiënter zal worden benut.

De productie in Volendam stopt op 1 april en de fabriek aan het Noordeinde wordt op 1 juni gesloten. De overplaatsing naar Zoutkamp wordt geleid door de Volendamse productiecoördinator Michel Veerman van de Heiploeg Group. Voor het pand op het industrieterrein hebben zich al geïnteresseerden gemeld, ook vanuit de visindustrie.

De verplaatsing betreft de productie van zowel verse producten, zoals rivierkreeftvlees en gepelde tropische garnalen, als van diepvriesproducten, zoals scampi´s. De verhuizing van de productie wordt gerealiseerd met minimale investeringen in Zoutkamp.

In Zoutkamp betekent de overplaatsing van Volendam extra volume en daarom meer avonddiensten op met name de diepvrieslijnen. De vriesunit van Volendam zal namelijk niet worden verhuisd. Ook op de verkoopafdeling zal het team worden uitgebreid.

De gevolgen voor de medewerkers in Volendam zijn groot. De afstand tussen Volendam en Zoutkamp is minimaal 160 kilometer over de weg, wat een rijtijd van twee uur kost. Er is een reis- en verhuiskostenregeling, maar Veenman begrijpt dat slechs een enkeling daar gebruik van zal willen maken. Daarom zijn er ook individuele afvloeiïngsregelingen aangeboden. De overplaatsing zal geen consequenties hebben voor de medewerkers van Morubel (België) en BFG (Duitsland).