Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Inschrijving cursus ‘Tussen schip & wal’ van start

Gezocht: jonge, ambitieuze vissers

UTRECHT – Vissers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de cursus ‘Tussen schip & wal’ die door het kennisplatform Vistikhetmaar wordt aangeboden.

Waar een visserman in het verleden zich vrijwel alleen hoefde te richten op het vangen van vis, komt er tegenwoordig veel meer kijken bij de visserij. Dat is al duidelijk te zien aan de thema’s die momenteel spelen in de sector, zoals de aanlandplicht, het pulsverbod, de Brexit en het ruimtegebruik op zee. Om dit soort uitdagingen het hoofd te bieden als sector, is het van belang dat de sector zelf mensen opleidt en voorbereidt om hier hun verantwoordelijkheid in te pakken.

De cursus ‘Tussen schip & wal’ biedt jonge, ambitieuze vissers de kans om zichzelf verder te ontwikkelen als bijvoorbeeld bedrijfsleider/bestuurder binnen de visserijsector. De cursus bestaat uit twee sessies van twee dagen, en is zowel voor opvarenden van de kotter- als van de trawlersector geschikt. Er wordt gezocht naar tien tot 20 deelnemers, in de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar. De eerste sessie zal in juni/juli 2019 plaatsvinden, de tweede sessie in het najaar van 2019. De precieze datums zullen worden bepaald in overleg met de deelnemers.

Onderwerpen die tijdens de twee sessies aan bod zullen komen: vergaderen/presenteren, bedrijfskunde, onderzoekssamenwerking en Europese besluitvorming. Deze onderwerpen zijn in samenspraak met de Sectorraad Visserij (waarin de Redersvereniging voor de Zeevisserij, CNV Vakmensen, VisNed en Nederlandse Vissersbond zijn vertegenwoordigd) en het bestuur van EMK tot stand gekomen.

Deelname aan deze cursus is kosteloos (met uitzondering van de reiskosten en de eigen tijd). Aanmelden kan tot en met vrijdag 3 mei via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waar men ook terecht kan voor meer informatie.