Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Veiligheid aan dek

Gecko-helmen voor Quotter

URK – Alle bemanningsleden van kotterrederij Quotter gaan helmen aan dek dragen. VCU Safetycentre heeft de eerste serie veiligheidshelmen van het Engelse merk Gecko afgeleverd aan fleetmanager Bertus Oost. Een deel van de feloranje helmen wordt uitgerust met een communicatiesysteem. Hierbij kan degene die de leiding aan dek heeft via een marifoonkanaal communiceren met de schipper op de brug.

Ook de UK 160 en UK 642 werden onlangs al door VCU Safetycentre voorzien van Gecko-helmen met communicatie. Dit type helm wordt onder andere ook gebruikt door overheidsdiensten en de KNRM. Door het interne opblaassysteem zijn ze voor iedereen passend te maken. VCU Safetycentre ziet het veiligheidsbewustzijn en dus de vraag naar veiligheidshelmen in de kottervisserij groeien.

Van links naar rechts: Gerard Klemann (schipper UK 150), Peter Jonker (UK 150), Bertus Oost (fleetmanager Quotter) en Rein Snoek en Theun de Rooij namens VCU Safetycentre.