Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Opleveringen januari en april 2019

Frans kwartet compleet bij Machinefabriek Padmos

STELLENDAM – In de haven van Stellendam liggen momenteel de vier schepen die Padmos aan het afbouwen is voor twee Franse opdrachtgevers, in diverse stadia van afbouw.

Het bij CSR in Rotterdam gebouwde casco van de LO 934927 ‘Marie Lou’ arriveerde augustus jongstleden in Stellendam. Padmos bouwt het 21,80 meter lange schip af voor rederij Apak. Het schip staat al mooi in de verf (met een zwarte romp). De oplevering staat gepland voor half januari aanstaande.

Foto: Bram Pronk - De LO 934925 ‘Le Dolmen’ met ingepakt stuurhuis vanwege stralen.Foto: Bram Pronk - De LO 934925 ‘Le Dolmen’ met ingepakt stuurhuis vanwege stralen.

Vanaf de casco-werf Manche Industrie in het Franse Dieppe kwam in augustus ook de BL 934193 ‘Mercator’ aan in Stellendam. Door Padmos wordt dit 19,20 meter lange schip afgebouwd voor rederij Scopale. De romp is blauw geschilderd. Vorige week vrijdag zijn de nettenrollen/ achtermast (van Padmosfabricaat) geplaatst. Half januari staat de oplevering gepland.

Foto: Bram Pronk - De nettenrollen/achtermast voor de BL 934193 ‘Mercator’ op de kaai. Deze zijn inmiddels geplaatst.Foto: Bram Pronk - De nettenrollen/achtermast voor de BL 934193 ‘Mercator’ op de kaai. Deze zijn inmiddels geplaatst.

Van de LO 934925 ‘Le Dolmen’ kwam begin deze maand het casco vanuit Rotterdam aan bij Padmos. Ook dit is een 21,80 meter schip voor rederij Apak. De afgelopen week was het stuurhuis ingepakt vanwege stralen. Oplevering staat gepland voor begin april 2019.

Foto: Bram Pronk - De LO 934837 ‘Manureva’ vorige week in het dok van Padmos.Foto: Bram Pronk - De LO 934837 ‘Manureva’ vorige week in het dok van Padmos.

Als laatste van de vier knoopte het in Dieppe gebouwde casco van de BL 934837 ‘Manureva’ vast in de Stellendammer binnenhaven. Het 19,20 meter lange scheepje wordt hier afgebouwd voor rederij Scopale. Ook voor deze flyshooter/trawler staat de oplevering gepland voor begin april 2019. Vorige week stond de ‘Manureva’ in dok, maar inmiddels ligt ook deze Fransman voor de kant.