Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Kalender Vis van de Maand 2020

Elke maand iets anders lekkers uit zee

SCHEVENINGEN – Het Nederlands Visbureau publiceert al enige jaren een kalender ‘Vis van de Maand’, om telkens een andere soort van het hele palet aan vis, schaal- en schelpdieren onder de aandacht te brengen van de Nederlandse consument. ,,Steeds meer partijen hanteren deze kalender als leidraad voor hun eigen promotieactiviteiten of winkelacties’’, aldus directeur Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau.

,,Wanneer je in een bepaalde maand bij herhaling aandacht gevestigd ziet op één vissoort - bij de marktkraam, in de supermarkt, bij de groothandel, in een restaurant of in de media - vergroot dit de attentiewaarde voor die vissoort. En juist omdat veel ondernemingen een langetermijnplanning hanteren is deze kalender voor het volgende jaar nu al beschikbaar.’’

Ook de kalender voor 2020 is opgesteld in samenspraak met vertegenwoordigers uit de aanvoersector, handel en verwerking en detailhandel. Pijlinktvis, kabeljauw, Hollandse garnaal, schol, tong, poon, makreel en zeeduivel worden aangevoerd door de Nederlandse visserijvloot. Haring, zalm, tonijn en coquilles zijn met name (zeer) belangrijk voor de Nederlandse groothandel, verwerkende industrie en detailhandel.

De kalender kan worden gedownload via https://visbureau.nl/promotie. Wil men een gedrukte versie ontvangen, dan is deze te bestellen via www.webshop-visbureau.nl.