Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Laatste handelingen rechtspersoon

Einde Combinatie van Beroepsvissers

GOES/NUMANSDORP – De Combinatie van Beroepsvissers bestaat niet meer. Op vrijdag 6 oktober hebben de vereffenaars de laatste handelingen uitgevoerd ten behoeve van de melding bij de Kamer van Koophandel van einde rechtspersoon van de Combinatie van Beroepsvissers.

De laatste voorzitter van de CvB, Jaap Geleijnse, was een van de vereffenaars. Even leek het er op dat Geleijnse niet aanwezig kon zijn bij de laatste handelingen aangezien hij herstellende is van een zware operatie. Gelukkig mocht hij voor deze gelegenheid toch een avondje weg uit het revalidatiecentrum.

Het restbedrag op de rekening van de Combinatie van Beroepsvissers is overgemaakt naar de rekening van netVISwerk. De financiële administratie en bescheiden worden gedurende de komende zeven jaar opgeslagen bij voormalig bestuurslid Aart van der Waal in Numansdorp.

De website van de CvB blijft nog tot eind 2017 in de lucht, waarna belangrijke onderdelen overgaan naar de site van netVISwerk. Het archief van de CvB is gedoneerd aan het Gelders Archief, waar het vrij toegankelijk is. Het digitale archief van de periode 2000-2017 zal in 2018 ook overgedragen worden aan het Gelders Archief in Arnhem.

Het voormalig bestuur van de CvB wenst bestuur en medewerkers van netVISwerk veel succes en wijsheid toe in de komende jaren. Belangrijk voor het voortbestaan van de beroepsmatige binnenvisserij en kleinschalige kustvisserij.