Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Metingen, proefvaren en proefvissen BL 933426 ‘Rose de Cascia’

Eerste van de drie bijna klaar

STELLENDAM – Het zijn de laatste loodjes voor de nieuwe Franse flyshooter/bordenvisser BL 933426 ‘Rose de Cascia’. Als eerste uit de serie van drie die bij Padmos gebouwd wordt zal de BL 933426 binnenkort opgeleverd kunnen worden aan rederij Scopale uit Boulogne. De 19,20 meter lange scheepjes zijn verkleinde kopieën van de MDV 1. Vorige week dinsdag werd begonnen met proefvaren, op het Haringvliet.

Afgelopen maandag voer het schip naar de Heerema-paal te Rotterdam voor metingen (door Intersona) van geluid, trillingen, vermogen, torsie en trekkracht. Volgens werfdirecteur Leon Padmos zijn die prima verlopen. De komende week staan nog proefvaren en proefvissen op het programma, en vrijdag 30 juni zal de ‘Rose de Cascia’ waarschijnlijk kunnen opstomen richting Frankrijk. Het personeel van Padmos is inmiddels begonnen aan de afbouw van het casco van de ‘Le Marmouset 3’, waarvan de oplevering eind september staat gepland. Casco nummer drie zal begin juli bij de werf MIM in Dieppe te water gaan. Padmos verwacht deze laatste in de reeks eind december te kunnen afleveren.