Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Stichting Noordzeevis Scheveningen

Eerste rokerij als ambassadeur

SCHEVENINGEN/HOEK VAN HOLLAND - De eerste rokerij heeft zich aangesloten bij Stichting Noordzeevis uit Scheveningen als ambassadeur. Het gaat om Rokerij Hoeks & Heerlijk, de ambachtelijke visrokerij van Johan Leerdam uit Hoek van Holland. Van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen kreeg Leerdam vorige week een oorkonde voor zijn ambassadeurschap uitgereikt.

Het bedrijf van Leerdam is ontstaan uit zijn hobby en passie. Het pekelen en roken wordt nog op de ambachtelijke manier uitgevoerd: het langzaam drogen en roken met beuken- of eikenhout. Naast het roken van paling wordt onder meer ook makreel, poon en schar gerookt. Leerdam verwacht dat hij steeds meer soorten Noordzeevis zal gaan roken. Rokerij Hoeks & Heerlijk verkoopt aan particulieren, visbedrijven en horeca en staat iedere zaterdag aan de Nieuwlandsedijk in ’s-Gravenzande.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om Noordzeevis geliefder te maken, organiseert bijeenkomsten voor alle belanghebbenden en ondersteunt de ambassadeurs en de sector.