Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Aanvoer vanuit Oosterschelde gestart

Eerste bodemmosselen geveild

YERSEKE – Afgelopen woensdagmiddag is de aanvoer van de nieuwe oogst Zeeuwse bodemmosselen bij vrije inschrijving van start gegaan. Slechts twee kweekbedrijven, de BRU 50 en TH 48, boden een scheepslading aan uit de Oosterschelde.

,,Voor de tijd van het jaar, het is nog vroeg, zien ze er goed uit’, zegt inkoper van dienst Juliën Barbé van Barbé/Aquamossel kort na afloop van de eerste veiling tevreden.

De eerste monsters die deze week op de mosselveiling in Yerseke zijn aangeboden waren over het algemeen nog erg klein. Barbé kocht de mosselen van de BRU 50 met een stukstal van 142 en een vleesgewicht van 26,4 procent in voor 1,48 euro per kilo. Vette Verhaart betaalde voor de vracht van de TH 48 uit de Hammen 1,41 euro de kilo.

De voorafgaande dinsdag werden 15 monsters ter beoordeling aan de ‘bemonsteraars’ op de veiling in Yerseke aangeboden.

Volgende week woensdag wordt in Yerseke door het Nederlands Mosselbureau het officiële startschot gegeven voor het nieuwe (bodem)mosselseizoen 2017-2018, inclusief toelichting en verwachtingen van de kant van de mosselkwekers.