Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Dringende oproep NVWA

E-logboek aansluiten op vernieuwde Digipoort!

UTRECHT – Waarschuwing: Zonder aanpassing van de software van het E-logboek op de vernieuwde Digipoort-aansluiting van Logius mag er vanaf november niet meer gevaren en gevist worden! Zo’n zestig schippers moeten nog actie ondernemen.

In april, juni en september zijn visserijondernemers door Logius en/of de NVWA op de hoogte gebracht van de vernieuwing van de Digipoort-aansluiting door Logius. Logius is de overheidsdienst waar alle berichten bestemd voor de overheid binnenkomen en worden doorgeleid naar betrokken instanties. In dit geval: het is de elektronische overheidspostbus waar de schippers hun e-logboek bericht insturen.

Nog niet alle schippers hebben actie ondernomen, en de NVWA vraagt hier nadrukkelijk aandacht voor. Om de E-logboekberichten te kunnen blijven insturen is het noodzakelijk dat de aansluiting in de software van het E-logboek wordt aangepast. Deze aanpassing moet uiterlijk 31 oktober gerealiseerd zijn. Softwareleveranciers coördineren deze overstap. De NVWA maant ondernemers tot spoed als er nu nog steeds geen stappen zijn ondernomen.

,,Vanaf 1 november 2016 kan alléén nog gebruik worden gemaakt van de vernieuwde Digipoort en wordt de ‘huidige’ Digipoort afgesloten. Als u voor die tijd niet bent overgestapt, kunt u geen berichten meer bij de NVWA indienen en kunnen wij u ook geen berichten terugsturen. Dit betekent dat u dan niet meer mag uitvaren om te gaan vissen. U mag pas weer vertrekken nadat u op uw ingestuurde bericht een ontvangstbevestiging van de NVWA hebt ontvangen’’, aldus woordvoerder Gerard Reijmer van de NVWA.