Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Neven Wouda starten met eigen schepen

Dubbelslag voor Stavoren

STAVOREN/DEN OEVER – De Staverse vloot breidt met twee garnalenkotters uit. De neven Lubbert en Peke Wouda beginnen ieder voor zichzelf. ,,We krijgen nu de kans!’’

Lubbert Wouda (20) koopt de WR 143 van de gebroeders Frank en Mark Rotgans. De overschrijving is eind oktober gepland. Wouda vernummert de Wieringer kotter in ST 27 ‘Vanquish’. Lubbert is de tweede zoon van Pieter Wouda (ST 20). Broer Peke schippert op zijn eigen ST 24. De afgelopen twee jaar deed Lubbert voor en na het behalen van zijn SW5-diploma in Urk ervaring op aan boord van de WR 57 bij schipper Klaas de Haan, en eerder op de WR 40. Jongste broer Steven komt straks op de WR 57. Pieter de Jong (ESB) bemiddelde bij de aankoop. Peke (21) van Klaas Wouda (ST 22) start op de WR 8 en vernummert deze in ST 25.

Peke was deze week voor de derde week met de WR 8 mee. Gistermiddag - donderdag - werden de handtekeningen bij de notaris in Wieringerwerf gezet, waarna werd overgevaren naar de nieuwe thuishaven Stavoren. Aanvankelijk werkte Peke vier jaar in de binnenvaart. Vorig jaar maakte hij de overstap naar de garnalenvisserij bij vader en oom Auke aan boord. Over enkele weken hoopt Peke zijn SW6-opleiding in Stellendam af te ronden.