Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Nieuwe Nationale Haringtest

Dertien winnaars

UTRECHT - Ruim 250 visspecialisten en ambulante handelaren uit het hele land deden mee aan de Nationale Haringtest, georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH). Afgelopen maandag werden in Utrecht de winnaars bekendgemaakt: één per provincie, in plaats van een totaalwinnaar. Dit vanwege de grote regionale verschillen in smaakvoorkeur en consumptiewijze, aldus de organisatoren.

Consumenten

De Nationale Haringtest ontstond uit onvrede over de AD Haringtest, die inmiddels als gevolg van de vele kritiek niet meer bestaat. De haring werd beoordeeld door de consument: die kon in de eerste ronde van de wedstrijd online de haring van hun visspecialist beoordelen. Per provincie plaatsten maximaal zes winkels of wagens zich voor de tweede ronde.

In de tweede ronde nam onderzoeksbureau Mobiel Centre op locatie een uitgebreid smaakonderzoek af onder consumenten. Uit dat onderzoek kwam onder meer naar voren dat 29 procent van de respondenten onder de 30 jaar wekelijks haring eet. Bij respondenten van 65 jaar en ouder ligt dat percentage op maar liefst 69 procent.

De winnaars

Er waren uiteindelijk dertien winnaars, omdat in de provincie Overijssel twee ondernemers hetzelfde aantal punten behaalden.

De winnaars:

FrieslandVisspecialist van der Schuit - Wolvega
GroningenVismakelaar Poseidon - Groningen
DrentheDe Visfuik Zuidlaren - Zuidlaren
OverijsselVistaria Schaap - Almelo
OverijsselVishandel Zwaan - Hellendoorn/Nijverdal
Gelderland‘t Vissertje Visspecialiteiten - Apeldoorn
FlevolandVishandel Kroon - Almere
UtrechtLindsey’s Visspeciaalzaak - Wijk bij Duurstede
Noord-HollandVishandel Arenthals - Alkmaar
Zuid-HollandVisspecialist Sluizeman - Alphen aan den Rijn
ZeelandViskiosk ‘t Beste Maatje Middelburg - Middelburg
Noord-BrabantVisspeciaalzaak Havenzicht - Etten-Leur
LimburgVishandel Molenaar - Echt/Vugt