Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Mosselvaartuig ‘Jan Dingeman’ te koop

Delta Mossel neemt kweekbedrijf BRU 26 over

BRUINISSE/YERSEKE – Kweek- en handelsbedrijf Delta Mossel in Yerseke heeft Mosselkwekerij De Ronde v.o.f. uit Bruinisse overgenomen. Daarmee krijgt ‘Delta’ de beschikking over zeven extra percelen in de Waddenzee en vier percelen op de Oosterschelde. Enkele jaren geleden kwamen de kweekbedrijven BRU 48 en BRU 90 ook onder de vleugels van Delta Mossel terecht. Het uitgebreide percelenareaal van Delta Mossel zal volgens planning bewerkt gaan worden door de bemanningen van de YE 77, YE 83, BRU 48 en loonbedrijf ter zee BRU 12.

Het (verlengde) 33 meter lange mosselvaartuig BRU 26 ‘Jan Dingeman’ is bij de transactie niet inbegrepen. Het casco werd in 1970 bij Scheepswerf Hakvoort in Monnickendam gebouwd als YE 19 ‘Cecilia’ met een totale lengte van 29 meter. Vlak voor de Kerstdagen arriveerde het voor die tijd kolossale mosselschip in de reparatiehaven van Bruinisse, waar het in de eerste drie maanden van 1971 door Padmos werd afgebouwd. In april 1983 nam de familie De Ronde het vaartuig over van mosselrederij Barbé in Yerseke. De BRU 26 staat nu te koop.