Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Feestje op Harlingen, Ons Belang bestaat tachtig jaar

De garnaal zal altijd blijven

HARLINGEN – De respectabele leeftijd van tachtig jaar en een fors uitgevallen jubileumboek. Afgelopen zaterdag was het feest bij de Harlinger visserijvereniging ‘Ons Belang’, dat voor even alle perikelen in de garnalenvisserij opzij zette. De feestrede kwam voor rekening van de bekende garnalenbioloog Dolf Boddeke.

 Jonge vissers Tjeerd Visser (WL 4 in aanbouw), Hans Poepjes (WON 77) en Doede van der Veen (WON 50). Jonge vissers Tjeerd Visser (WL 4 in aanbouw), Hans Poepjes (WON 77) en Doede van der Veen (WON 50). Het jubileumfeest kwam op een goed moment. ‘Garnalenvissers leven van schrale ....

HARLINGEN – De drie oudste leden van Ons Belang krijgen van Dolf Boddeke een eerste exemplaar van het jubileumboek ‘Het vrije leven op zee’ uitgereikt. Naast Boddeke achtereenvolgens Piet Veltman, Pier Attema en Melle Zegel namens zijn 90-jarige vader Piet Zegel (HA 90), die er vanwege ziekte niet bij kon zijn. Veltman (86) viste tot 1980 met de HA 17 (nu LO 17), Pier Attema (87) viste tot 1970 met de HA 22 en was van 1982-2000 voorzitter van Ons Belang. Piet Zegel viste tot 1970. Zoon Melle was bij z’n vader aan boord begonnen en viste daarna enkele jaren op de HD 3 van Henk Bais (schoolvriend van Zegel senior) en HA 50 voordat hij in de offshore verdaagde. Rechts van hen voorzitter Barbara Holierhoek en namens de redactie Anneke Koornstra.