Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Eerste paal geslagen voor nieuwe vriescel

Dayseaday breidt opnieuw vriezerij uit

URK – Aan de groei van het visverwerkingscluster op Urk in het algemeen en van Dayseaday in het bijzonder komt maar geen eind. Afgelopen maandag werd de eerste paal geslagen voor de bouwwerkzaamheden van CHK Bouw voor Dayseaday. Twee jaar na een forse uitbreiding is het opnieuw nodig om de diepvriescapaciteit van het Urker visbedrijf uit te breiden. Op dit moment moet Dayseaday nog zo’n 1.500 pallets elders opslaan.

De uitbreiding komt op de plek van de box van de NG 19 (van de gebroeders Romkes), die is aangekocht door Dayseaday. De nieuwe diepvriescel krijgt ruimte voor 3.000 pallets. Dat komt bovenop de 6.600 pallets waarvoor in 2016 ruimte werd gemaakt. Door de nieuwbouw komt de totale capaciteit op bijna tienduizend pallets.

De eerste paal werd geslagen door zoons van de beide directeurs. In de cabine: Klaas van Henk van Veen, ernaast Hendrik van Jelle van Veen.