Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
‘Voedselintegriteit in de vissector’

Conferentie Visfederatie in IJmuiden

IJMUIDEN - Woensdag 19 oktober organiseert de Visfederatie voor de vierde keer de jaarlijkse conferentie voor leden en relaties. Het thema dit jaar: ‘Voedselintegriteit en de verantwoordelijkheden en uitdagingen van en voor het bedrijf’.

In het bekende Thalia Theater in IJmuiden zal een aantal sprekers uit binnen- en buitenland het thema voedselintegriteit vanuit verschillende invalshoeken belichten. Angela Billings-Soini is ‘IWAY leader’ bij Ikea Food Services. IWAY is de gedragscode van Ikea waarin beschreven staat welke eisen Ikea aan haar leveranciers stelt ten aanzien van milieu, veiligheid en arbeidsethiek. Door Billings-Soini krijgt men een kijkje in de keuken van Ikea. Hoe gaat dit enorme concern om met voedselintegriteit en duurzaamheid?

Ria Westendorp van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zal een presentatie verzorgen over de prioriteiten die de NVWA stelt voor het werkgebied de vissector. Hier zal de NVWA inzoomen op haar verwachtingen van de vissector in relatie tot voedselintegriteit binnen de wettelijke kaders. Mike Mitchell zal de conferentie afsluiten met een specifiek voorbeeld. Mitchell is technisch adviseur bij het bekende Britse visbedrijf Youngs Seafood en houdt zich daar onder andere bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij zal dieper ingaan op de praktische uitdagingen waar bedrijven in de vissector mee te maken hebben als het gaat om voedselintegriteit en hoe die bedrijven hiermee om kunnen gaan.

De conferentie vindt plaats van 13.30 tot 17.30 uur in het Thalia Theater in de Breesaapstraat 52 te IJmuiden. Dagvoorzitter is Maarten Mens. Zoals gewoonlijk sluit de conferentie af met een feestelijke netwerkreceptie, om nog informeel na te kunnen praten onder een borrel en een hapje. Men kan zich voor de conferentie aanmelden door een mail te sturen met naam en naam van het bedrijf naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Visfederatie is de Nederlandse koepel van organisaties op het gebied van de visgroothandel, visverwerking en import/export, en heeft als doel de belangen van de Nederlandse visgroothandel en verwerkende industrie te behartigen op nationaal en internationaal niveau.