Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Duitse garnalenkotter CUX 7

Casco ‘Rienk Jan’ na 18 jaar afgebouwd

ZOUTKAMP/URK – Matthijs van der Ploeg uit Zoutkamp laat samen met Ruurd Hakvoort van Avalon Maritiem uit Urk het casco ‘Rienk Jan’ in eigen beheer afbouwen. ,,Samen doen we de financiering, na afbouw zoeken we een visserman’’, aldus Van der Ploeg. Hakvoort heeft het vaartuig deze week met de ‘Iris’ vanuit Zoutkamp opgehaald en naar Urk geduwd. De kotter staat als CUX 7 ingeschreven en blijft na de afbouw als garnalenkotter ook onder Duitse vlag.

De ‘Rienk Jan’ is een van de vier 21,15 meter lange casco’s die in 2000 in China werden gebouwd. Twee daarvan zijn in de vaart als WR 2 (ex-UK 56) en UK 287. Naast de ‘Rienk Jan’ heeft Van der Ploeg ook het zustervaartuig ‘Rienk Albert’ als casco in Zoutkamp voor de kant liggen.

Van der Ploeg meldt tevens het vertrek van de CUX 11 vanuit Zoutkamp. ,,Het ruimt hier aardig op’’, zegt Van der Ploeg. Zetschipper op de CUX 11 is Okke Friedrichsen van het Duitse hallig-eiland Hooge. Friedrichsen draaide vorige maand de koppeling van zijn HOO 3 in elkaar.