Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Mosselzaad Texelstroom/Vliestroom gedijt niet

Bruënaars in Waddenhaven

DEN OEVER – Eendrachtig lagen ze afgelopen weekend aan de steiger in de Waddenhaven in Den Oever. De BRU 27 ‘Elisabeth’ en BRU 72 ‘Stormvogel’ met daarvoor de BRU 24 ‘Leen Willem’, de BRU 14 ‘Luctor et Emergo’en de BRU 2 ‘Scheldestroom’. In de voorgaande week werden de mosselzaadinvanginstallaties geoogst en gelijk opgeruimd.

Afgelopen week ging dat werk door. De BRU 27 verbleef volgens schipper André de Ronde tevens in het noorden in afwachting van verkoop van een eerste lading consumptiemosselen via de coöperatie.

Afgelopen maandag werden de zaadbanken in het Texelstroom en Vliestroom bezocht met de onderzoekers Marnix van Stralen en zijn opvolger Leo Vorthoren aan boord. De Ronde: ,,De klad zit er in. Het zaad gedijt niet.’’ Diverse vaartuigen zullen op zaterdag 21 juli in verband met het oogsten op de Waddenzee niet deelnemen aan de vlootschouw in Bruinisse.