Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
ST 27 ‘Jacob Grietje’

Britse bokker nu Duitse pulskotter

DEN HELDER/URK – De ST 27 ‘Jacob Grietje’ is afgelopen woensdag als pulskotter vertrokken uit Den Helder. De afgelopen twaalf weken is deze voormalige LT 60 vernieuwd, uitgerust voor de pulsvisserij, van een nieuwe achttrommelige lier voorzien en omgenummerd vanuit Engeland naar Duitsland.

De gebroeders Nentjes kochten de 40 meter boomkorkotter eind vorig jaar, toen in het Britse Waterdance een koper voor hun oudere ST 27 was gevonden. De ‘nieuwe’ ST 27 is in 1991 door Maaskant gebouwd en in de vaart gekomen als LT 60 ‘St Matthew’ voor de (in 2002 ter ziele gegane) Britse rederij Colne. Vaste schipper op de ST 27 is Kees Koffeman.

Bedrijven die hebben meegewerkt aan de make-over: Noordover, Hoekman Shipbuilding, Ship Equipment Center, SEC (Ridderinkhoflier), De Flux, Piet Brouwer Elektrotechniek, ESU, De Boer Marine, Teerenstra, Snijder Schilderwerken, Vivan Accountants-Adviseurs en SBB Herman Jansen. Na het nodige wachten op de Duitse papieren kon afgelopen woensdag met de visserij aangevangen worden.