Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Sarah Verroen reikt award uit aan Barbara Holierhoek

Bijzondere waardering

LAUWERSOOG - Op de agenda stond dat er afscheid zou worden genomen van oud-voorzitter Barbara Holierhoek. Maar in werkelijkheid ging het om de uitreiking van de HiN-award, een blijk van erkenning van vissersvereniging Hulp in Nood voor mensen die zich in het bijzonder verdienstelijk maken voor de garnalensector. Op het haventerrein van Lauwersoog komt straks een naar haar vernoemd ‘Barbara-bankje’.

Holierhoek was eerst secretaris bij Hulp in Nood en vanaf 2012 voorzitter, wat ze lang combineerde met het voorzitterschap van de inmiddels opgeheven Harlinger vissersvereniging Ons Belang. Haar maritieme loopbaan begon ze als vissersvrouw na een opleiding op de visserijschool Urk, daarna was ze jarenlang shipbroker.

Begin vorig jaar werd Holierhoek eerst medewerker van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (wat niet te combineren valt met het het voorzitterschap van een vissersvereniging) en is inmiddels benoemd tot directeur van Visafslag Lauwersoog. Voor kotterorganisatie VisNed behandelt zij het dossier 'niet-Europese vissers'.

Sarah Verroen heeft het voorzitterschap van Holierhoek overgenomen. De beide in Friesland woonachtige dames kennen elkaar goed. Verroen werd drie jaar geleden beleidsmedewerker van VisNed, maar door het uiteenvallen van VisNed wordt afscheid genomen van het personeel. Zij zal de komende tijd in elk geval haar eigen bureau Fish & Farm verder ontwikkelen en daarnaast verkent ze de mogelijkheden om zich te verbreden in de maritieme sector.