Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Padmos kan zich concentreren op nieuwbouw voor Nigeria

Beide casco’s ‘Seven Stars’ voor de kant

BRUINISSE – Achter elkaar in de rweparatiehaven bij Padmos in Bruinisse: de ‘Seven Stars I’ en de ‘Seven Stars II’. De afbouw van de bij CSR in Rotterdam gebouwde 25 meter casco’s vordert gestaag. De motoren staan er in, en momenteel wordt druk gewerkt aan onder meer de elektrische installatie en betimmering. Directeur Leon Padmos houdt wat de oplevering van beide schepen betreft eind maart aan. Voorlopig kan Padmos zich goed concentreren op deze twee garnalenschepen voor Atlantic Shrimpers Ltd, de Nigeriaanse rederij waarin in het Nederlandse Cornelis Vrolijk participeert.

De laatste van het trio 19 meter flsyhooters/trawlers in Franse opdracht, ‘La Trinité’, heeft begin deze week proefgevaren op het Haringvliet voor de Franse inspectie en zou eind deze week gaan proefvissen op de Noordzee, en aan de casco’s voor de laatste opdracht van opnieuw vier Franse schepen moet nog begonnen worden.

De twee Nigeriaanse schepen zijn van een nieuw type en komen in de vaart ter vervanging van oudere schepen van de vloot van Atlantic Shrimpers. Deze garnalenvloot telt 70 schepen.