Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.

BCK 40 vist verdacht pak ‘ketchup’ op

URK – De BCK 40 heeft vorige week een pakje drugs opgevist, volgens de politie betrof het hasj.

Maandagmorgen op de Urker visafslag ontdekten peken een verdacht pakje tussen de schar van de BCK 40. Vacuüm verpakt, en met het opschrift ‘ketchup’. In no-time ging een foto op social media rond.

De gebroeders Jurie en Johan Romkes hoorden op straat dat er drugs tussen hun vis zat, nog voordat het afslagmanagement hen telefonisch geïnformeerd had. ,,Schrikken en natuurlijk ook ontdaan. Want wij zitten niet te wachten op gekke verhalen. Nee, echt niet leuk’’, zegt Jurie over de vondst. ’s Middags zaten de Urker broers gelijk bij de politie om uitleg te geven. De politie had het pakje bij de visafslag opgehaald.

Inmiddels was er contact gezocht met de bemanning van de Urker kotter. ,,Ja, ze herinnerden zich aan boord dat er vorige week tijdens bries een vreemd pakje tussen de vis zat. Het was tijdens de vangstverwerking eerst apart gelegd op de vertragingskast naast de opzoekband en moet daar van afgeleden zijn. De bemanning was ervan uitgegaan dat het via de put overboord was gespoeld, maar het was blijkbaar dus in de spoeltrommel gevallen. Zo te zien op de foto moet het pakje al jaren in zee hebben gelegen’’, verklaren de broers Romkes.

De politie vertelde dat de Landelijke Eenheid het pakje in Huizen had onderzocht en vastgesteld dat het hasj betrof. De gebroeders Romkes werd op het bureau formeel gevraagd afstand te doen van de vondst. ,,Heel graag.’’