Afbeelding
Wim Hage

Kunststof BRU 137

Algemeen

BRUINISSE - Oosterscheldevisser Henk Jumelet uit Bruinisse begint met een gloednieuwe BRU 137 aan het kreeftseizoen. Een unieke boot in z’n soort, want deze robuuste boot met afmetingen van 8,5 bij 2,5 meter is geheel van kunststof gebouwd door Haak Services in Dirksland. Vooraf is bij Padmos de tekening uitgewerkt en vervolgens heeft Harm Haak de romp en de nettenrolfundatie vervaardigd. 

Bij Padmos in Bruinisse werd op de onderhoudsvriendelijke BRU 137 in samenwerking met Sea & Shore de nettenrol geïnstalleerd. De voortstuwing wordt verzorgd door een door Van Dijke in Brouwershaven geleverde Yamaha buitenboordmotor van 60 pk waarmee een gemiddelde kruissnelheid van 30 kilometer kan worden bereikt. 

Vooruitziend op het kreeftseizoen is Jumelet verre van optimistisch. Op de vraag of hij al een reepje heeft opgetild zegt hij in mineur: ,,Het ziet er niet best uit. Wat denk je? Als ze alles vol gooien met staal, kwik en lood krijgen kreeften geen schijn van kans meer om te overleven. Er zijn collega’s die hun fuiken of korven er nu al hebben uitgehaald. In Rusland hebben we Poetin, in Nederland de waterstaat.’’

Op de foto de kunststof BRU 137 in de thuishaven, zopas uit de bedrijfshal van Padmos in Bruinisse tewater gelaten. 

(Foto Wim Hage)