Afbeelding
Pedro Rappé

Hoop versus sloop

Algemeen

KNOKKE-HEIST – Het verhaal van de visserman laten zien aan het grote publiek en een tegenwicht bieden voor alle mineur in de visserij. Visserij-propagandist Pedro Rappé timmert er flink mee aan de weg.

Vorige week donderdag trok de gewezen visserman een volle zaal van het Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist. Rappé was door de Cultuurmakers Knokke-Heist gevraagd om een visserijlezing te geven. Met zijn gedurende vele jaren op zee geschoten beeldmateriaal en zijn jarenlange visserij-ervaring bezorgde Rappé de zeker 350 belangstellenden, waaronder ook politici en (oud)vissers, een schitterende avond. Er zijn al aanvragen voor meerdere voorstellingen. Missie geslaagd.

Tijdens de voorstelling vertoonde Rappe ook een stukje uit een 38 minuten durende visserij-documentaire die hij samen met vishandelsvoorman Maarten du Bois heeft gemaakt. Een première volgt nog, waarna Rappé ook hier de boer mee op gaat. De documentaire moet volgens hem een tegenwicht bieden voor alle mineurverhalen over de visserijsector inclusief de kaalslag door de sloop, en de nadruk leggen op innovatie en samenwerking en zeker ook op trots en hoop.

Gisteren (donderdag) gaf Rappé in Oostende een presentatie over digitalisatie op de visserijvloot aan een heel team van de grote Britse rederij Waterdance (15 schepen). Aanstaande maandag geeft hij samen met directeur Hans Polet van het ILVO een presentatie over Vistools voor alle Europese visserijministers die deze dag bijeen zijn in Zeebrugge voor een informele Visserijraad, als gasten van EU-voorzitter België en visserijminister Hilde Crevits.