Afbeelding
xx

Finale Hackathon 2023

Algemeen

URK Op donderdag 14 december vindt op Urk de finale plaats van de Noordzee hackathon 2023.

Op dit moment zijn de deelnemende studententeams in Nederland (Urk, Katwijk en Den Helder) en Spanje (Vigo) bezig met het uitwerken van hun ideeën. Ze werken aan verschillende uitdagingen die er zijn in de maritieme sector. Vanuit elke school mag één studentteam hun idee presenteren aan een jury tijdens de finale. Die teams gaan dan vertellen over hun ideeën voor het schip van de toekomst en innovatieve vistechnieken, en over hoe vis aan de man te brengen. 

De presentaties worden beoordeeld door een gemengde jury uit het onderwijs, de sector en de overheid. Zij beslissen uiteindelijk welk studententeam het beste idee heeft.

Ook nieuwsgierig naar hun ideeën? Dan ben je van harte welkom op de Maritieme Campus van Firda op Urk (Lange Riet 2) om te komen luisteren. De finale vindt plaats op 14 december vanaf 15:00 uur. Aanmelden moet voor dinsdag 12 december, door een email te sturen naar northseahackathon@outlook.com.

De Noordzee hackathon 2023 wordt georganiseerd door ProSea in opdracht van Firda maritieme campus en de provincie Flevoland. Ook het Visserij Innovatie Netwerk (VIN) is betrokken bij de hackathon.