Afbeelding
C. Hameeteman

Doneeractie voor Rederij Reker

Algemeen

IJMUIDEN – Wanneer en hoe de IJM 22 ‘Black Jack’ los zal komen van het strand van Zandvoort was afgelopen woensdag nog niet duidelijk. Maar hoe dan ook heeft het kleine hekkottertje van Ed Reker veel schade opgelopen. Afgelopen weekend werd door zoon Rob en dochter Lisette een doneer-actie opgestart. Zij willen 100.000 euro ophalen via de website doneeractie.nl. Afgelopen woensdag stond de teller op 30.000 euro. 

Vorige week kwam de IJM 22 in de nacht van dinsdag op woensdag vast te zitten op het strand. Alle pogingen het scheepje los te trekken waren tot en met afgelopen woensdag tevergeefs. 

Rob schrijft op maandag 27 november in een update: ,,Er gaan verhalen rond dat de boot gesloopt gaat worden. Dit is NIET waar. De spullen op de boot zijn gedemonteerd om de boot luchtiger te maken. De boot is grotendeels leeggepompt en zijn we nu verder aan het leegpompen in vaten om alles zo netjes en milieuvriendelijk af te voeren. Inmiddels bij hoogtij drijft de boot weer lichtjes. In de komende dagen zal er een geul gegraven worden om hem zo over de zandbank heen te krijgen en de boot vlot te trekken. We blijven positief en hard werken. We hebben jullie steun nog wel hard nodig. Dus delen van de actie wordt ook erg gewaardeerd.’’