Afbeelding
Flying Focus

Vlissingen in trek

Algemeen

VLISSINGEN – De gemeenten Vlissingen en Sluis bieden het aandelenpakket van de Holding Zeeuwse Visveilingen B.V. voor het einde van het jaar publiek aan. De gemeenten hebben besloten niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank Zeeland West-Brabant. 

Na een kort geding van United Fish Auctions verbood de voorzieningenrechter vorige maand de geplande verkoop van de visafslag Vlissingen aan Visveiling Urk, en gebood de Zeeuwse gemeenten als aandeelhouders bij verkoop een openbare selectieprocedure te organiseren. Naar het oordeel van de rechtbank was Urk niet de enige serieuze kandidaat-koper. Ook UFA wordt een serieuze kandidaat genoemd en heeft aangegeven een bod te willen doen.

Vlissingen en Sluis noemen continuïteit van de Zeeuwse visafslag als een van de belangrijkste voorwaarden voor overname.

De haven van Vlissingen is duidelijk in trek bij de kottervloot. Zeker in het najaar nu meer en meer kotters overschakelen op de inktvisvisserij in de zuid. (Foto’s: Flying Focus)

Afbeelding