Afbeelding
Leendert Baarssen

Druk met omschakelen

Algemeen

IJMUIDEN - Na een succesvol flyshootseizoen zijn de zusterschepen H 144 ‘Jannetje Cornelis’ , LH 356 ‘Henk Senior’ en LH 357 ‘Good Hope’ in IJmuiden en de PW 447 ‘Louwe Senior’ in Harlingen omgeschakeld naar de twinrigvisserij op voornamelijk schol.

Voor de operatie in IJmuiden kwamen vorige week vrijdag vijf vrachtwagens van de VCU, Vebatrans en De Jong Workum met tuigage naar IJmuiden rijden. 

De LH 356 zou die dag na een hellingbeurt bij Van Laar tewater gaan, maar had helaas vertraging bij het terugplaatsen van de schroef, zodat het omschakelen verzet moest worden naar maandag 22 mei.

De LH 357 stond twee weken terug bij Gardec in Zeebrugge droog voor een nieuwe schroefasafdichting. Verder zijn deze weken de koel- en ijsmachineinstallatie vervangen door VKM. Sea&Shore Electronics verzorgde de elektrische werkzaamheden. VCU-TCD deed al het ijzer- en installatiewerk. ,,In het visruim hebben we een constructie gemaakt waar we de twee ijsmakers op geplaatst hebben. De ijskee is vergroot. In de compressorruimte hebben we twee constructies gemaakt voor de compressorsets van de ijsmachines en de koeling. De koelwaterleidingen zijn vernieuwd’’, aldus Willem de Boer (VCU-TCD).

Afbeelding