Afbeelding
Simon Marrink

‘Wij begrijpen de aquacultuurindustrie’

Algemeen

GRONINGEN – Zaterdagmorgen is bouwnummer 23 van Nauplius Workboats in Groningen tewater gelaten, de ‘Isaac Eslea’. Het is de tweede in een lijn van 27 meter grote zalm-hydrolicers voor het Schotse Inverlussa.

Na afwerking aan de kade bij hoofdaannemer Nauplius Workboats zal ook dit schip naar Schotland vertrekken en daar worden voorzien van een 4-lijns ontluisinstallatie aan dek. De ‘Isaac Eslea’ wordt straks ingezet door zalmkweker Cooke Aquaculture.

Afgelopen najaar werd het zusterschip ‘Eloise Signe’ opgeleverd, dat ingezet wordt door Scottish Sea Farms. Beide vaartuigen van het type 2713 Utility Vessel worden diesel-elektrisch aangedreven. Aan boord is accommodatie voor twaalf personen.

,,Wij begrijpen de behoeften van de aquacultuurindustrie’’, zegt directeur Gerrit Knol van Nauplius Workboats. In 2021 bouwde Nauplius een grote 35 meter lange thermolicer voor Inverlussa, de ‘Camilla Eslea’, die operationeel ingezet wordt door zalmkweker Mowi.

Ben Wilson, CEO van Inverlussa, heeft nu in de vloot zijn hele gezin vertegenwoordigd. De jongste aanwinst in vernoemd naar zijn zoon Isaac, de ‘Camilla Eslea’ naar zijn vrouw en de ‘Eloise Eslea’ naar zijn dochter.

Alle casco’s zijn gebouwd bij Pattje Waterhuizen aan het Winschoterdiep.

(Foto’s: Simon Marrink)

Afbeelding