Afbeelding
SPIKKER

Lancering promotiecampagne Urk Seafood

Algemeen

URK – De Vereniging Visgroothandelaren Urk heeft de campagne Urk Seafood gelanceerd inclusief de Urk Seafood Academy. De Seafood Academy in samenwerking met ROC Friese Poort ging vorige week van start.

Emma Visser-Wakker van reclamebureau SPIKKER gaf op de jaarvergadering van de Vereniging van Visgroothandelaren Urk (VVU) een presentatie over Urk Seafood. Doel is: de Urker seafoodsector nog beter op de kaart zetten, inclusief alle carrièrekansen in deze bedrijfstak.

Tien koplopers uit de visindustrie hebben de kar getrokken voor de Urk Seafood Academy. De VVU vindt het belangrijk dat personeel in de seafoodbranche zich blijft ontwikkelen, en daarvoor is een gevarieerd cursusaanbod ontwikkeld.

Een jaar geleden maakte de VVU bekend dat met succes 120.400 euro subsidie uit het fonds MKB !IDEE was aangevraagd om het imago van het werk ‘in de vis’ te verbeteren en (bij)scholing aan te bieden.

Enkele cijfers van de Urker visindustrie: met 4.600 arbeidsplaatsen wordt meer dan 300 miljoen kilo vis wereldwijd verhandeld, goed voor een jaaromzet van 2,5 miljard euro.

Meer info: www.urkseafood.nl