Afbeelding
Werner Zuurman

Nieuwe TS 11 voor oesterexcursies

Algemeen

TERSCHELLING – Oesterraper en horecaman Werner Zuurman heeft een nieuw oestervaartuig laten bouwen in Giethoorn. Het wordt de TS 11 ‘Oesterexpres’.

Het aluminium landingsvaartuig meet 14 bij 3,5 meter, met een geringe diepgang van slechts tien centimeter. Zuurman heeft het laten bouwen bij Petterbouw. De TS 11 is speciaal gebouwd voor oesterexcursies op de Waddenzee en biedt plaats aan twaalf gasten.

Zuurman is een van veertien professionele oesterrapers op de Waddenzee. Met horeca als basis zoekt hij de verbreding, naast het runnen van het Wellness Hotel en restaurant De Bras op West-Terschelling. Zijn culinair restaurant Caracol is voor onbepaalde tijd gesloten om meer tijd vrij te maken voor oesters.

Want wilde Wadoesters zijn de passie van Zuurman. Daarom opent hij komend voorjaar De Oesterfabriek, in een voormalig loodskantoor aan de haven. Daarin komt een winkel (nu is die online al open) met oesterbar en boven een appartement voor de verhuur.

Over alle (oester)activiteiten van Zuurman, lid van NetViswerk, is deze zomer een filmpje gemaakt. Dat wordt in oktober gepresenteerd tijdens de Dutch Food Week.

Voor meer informatie: www.deoesterfabriek.nl

Afbeelding
Afbeelding