Afbeelding
nn

Ymuiden Stores in transitie

Algemeen

IJMUIDEN – De naam Ymuiden Stores is een begrip in de visserijwereld, maar zowel als handelsnaam als fysieke vestigingen verdwijnt hij uit het IJmuider havenbeeld.

Toen in 2020 de huur van de grote opslagloods van Ymuiden Stores in de Middenhavenstraat werd opgezegd, besloot het Amerikaanse moederbedrijf WireCo de voorraden touw en staalkabels te verplaatsen naar zusterbedrijf Lankhorst Touwfabrieken in Dordrecht, dat genoeg ruimte en faciliteiten had. Het operationele personeel ging mee, het verkoopteam en de administratie bleven in het karakteristieke pand aan de Trawlerkade.

,,We zijn als Ymuiden Stores al twee jaar in transitie. Aan de beschikbaarheid van de producten verandert niets, we richten alleen de bedrijfsvoering op een efficiëntere manier in’’, stelt directeur Jeroen Dorenbusch. Ook de naam Ymuiden Stores ontkomt niet aan de transitie. De visserijartikelen van de wereldwijd actieve groep zullen steeds meer onder de vlag van Euronete verkocht worden, waarmee Ymuiden Stores als handelsnaam verleden tijd wordt.

Afgelopen maand is het eigen pand aan de Trawlerkade (onder voorbehoud) verkocht. Dorenbusch verwacht dat er na de zomer een kleiner pand elders in het havengebied betrokken zal worden door hem en vijf collega’s, waaronder ook Frank Labee.