Forteiland in het havengebied van IJmuiden.
Forteiland in het havengebied van IJmuiden.

Nieuwe datum en locatie kennisdag visserij

Algemeen

IJMUIDEN - Er is een nieuwe datum en locatie geprikt voor de nationale kennisdag visserij. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 2 april 2022 op het Forteiland IJmuiden.


De nationale kennisdag wordt georganiseerd vanuit het kennisplatform Vistikhetmaar en het Onderzoekssamenwerkingsplatform (OSW). De dag staat in het teken van kansen en innovaties, ontmoeting en verbinding. Een dag die kans geeft om samen na te denken over de toekomst van de visserij.


Vorig jaar november moest de organisatie de kennisdag last-minute annuleren vanwege een oplopend aantal coronabesmettingen. De geldende richtlijnen rondom Covid-19 blijven ook voor de bijeenkomst van 2 april van kracht.


De eerste boot naar Forteiland vertrekt om 09:15 uur en om 10:00 uur wordt de eerste sessie afgetrapt. Het laatste onderdeel van het programma zal om 15:00 uur eindigen, waarna er nog rustig nagepraat kan worden.


Er vinden twee plenaire sessies plaats onder de titels ‘Toekomst Nederlandse visserij’ en ‘Samenwerken als sleutel tot succes’. Interessante deelsessies gaan over ‘Passieve visserij in windparken’, ‘Innovaties in vistechniek’, ‘Datagericht vissen’, ‘Vissers centraal in het beleid’, ‘Ontwikkelingen in schepen’ en ‘Marktgericht ondernemen’.


Aanmelden kan door een mail met naam te sturen naar: info@vistikhetmaar.nl of te registeren via de link https://vistikhetmaar.nl/nationale-kennisdag-visserij/.


Iedereen die zich al had geregistreerd voor het evenement van 27 november 2021 wordt per mail gevraagd om een bevestiging om deel te nemen op 2 april.


Na aanmelden ontvangen deelnemers meer info over de boottijden en het programma.