Projectbijeenkomst Netinnovatie

Algemeen

EMMELOORD - Op 23 maart 2018 organiseert de Nederlandse Vissersbond een voortgangsbijeenkomst over het innovatieproject Netinnovatie Kottervisserij deel 2.

Dit innovatieproject, wat financieel mogelijk wordt gemaakt door het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij, heeft als doel om de selectiviteit in verschillende visserijen te verbeteren. Vorig jaar zijn bijvoorbeeld experimenten uitgevoerd op de TX 36 met het electronic Benthos Release Panel, de praktische toepasbaarheid van het SepNep voor de visserij op Noorse kreeftjes is verder ontwikkeld en er zijn camera-opnames gemaakt van interactie tussen het flyshoottuig en de vangst.

Tijdens de bijeenkomst zullen voorlopige resultaten en vervolgplannen besproken worden. De bijeenkomst is voor betrokkenen bij het project, beleidsmakers, wetenschappers, sectorvertegenwoordigers, vissers, maatschappelijke organisaties en overige geïnteresseerden. Nadere invulling van de dag, tijdstip en locatie volgen. Meer info? Florian Landstra: flandstra@vissersbond.nl.