Foto: Bram Pronk
Foto: Bram Pronk

LO 44 wordt WR 14

Algemeen

DEN OEVER/DOKKUM – Rik van der Burg heeft de LO 44 van Bas van der Meulen uit Dokkum overgenomen. Een dezer dagen zal het vaartuig officieel inclusief GK-vergunning overgeschreven worden. Van der Burg gaat de garnalenkotter in de vaart brengen als WR 14.

Tot afgelopen week viste Van der Meulen (41) nog met de kotter, die eind vorig jaar al wel in het dok is geweest bij Luyt in Den Oever voor inspectie. Het 21 meter schip is van bouwjaar 1945, met een Caterpillar hoofdmotor uit 1998. ,,Maar in heel goede staat’’, benadrukt Van der Meulen. Na de verkoop wil hij in alle rust gaan zoeken naar een ander schip naar z’n zin. Om op het oostelijk Wad beter uit de voeten te kunnen zoekt Van der Meulen in ieder geval een minder diep stekend schip.

Rik van der Burg is vorig jaar uit het bedrijf van vader Rein en broer Jelle van der Burg (WR 212) gestapt en begint met de LO 44 voor zichzelf. De jonge Wieringer nummert de kotter om in WR 14. Het afgelopen jaar voer Van der Burg als opstapper op diverse garnalenkotters, en is ook met de LO 44 mee geweest. ,,Een mooie kotter, maar ik ga wel wat dingen aanpassen’’, aldus Van der Burg, die de toekomstige WR 14 zal bemannen met Mark Boersen.

Vorig jaar kocht Van der Meulen vanwege de GK-vergunning de HA 18 aan. Deze GK-vergunning werd overgezet op de LO 44, en de HA 18 werd samen met een GV-vergunning afgelopen najaar doorverkocht naar Urk.