Noordzee International
Noordzee International

Urker visindustrie breidt enorm uit

Algemeen

URK – Rodé Vis neemt haar vijfde locatie op het Urker industrieterrein in gebruik: het Leroy Seafood Center, een enorm pand van 11.000 vierkante meter groot waarin volautomatisch zalm gerookt gaat worden. Het werd de afgelopen veertig weken gebouwd onder regie van aannemer Gebr. Post.

Zeevisgroothandel Van Slooten – specialist in rondvis – is rond de jaarwisseling verhuisd naar een nieuwbouwpand op de hoek Malzwin/Ensgat, op een steenworp afstand van het Leroy Seafood Center. De nieuwbouw van 2.400 vierkante meter is vijf keer groter dan het voormalige pand aan het Zuidoostrak, dat in gebruik is genomen door de VCU. Vorige maand maakte directeur Sjoerd van Slooten tot zijn teleurstelling bekend dat compagnon Kees Kramer plots is vertrokken. Een opening/open huis van de nieuwbouw volgt komend voorjaar.

Platvisspecialist Noordzee International aan het Zuidoostrak verbreedt met kabeljauw in het assortiment. Aan de overkant is daarvoor een moderne verwerkingsfabriek/vriezerij in gebruik genomen, waarvoor bijna een jaar geleden de eerste paal werd geslagen. Daarmee is de productiecapaciteit bijna verdubbeld. In samenwerking met Niverplast is een nieuwe sorteerlijn ontwikkeld.

Korf Vis heeft het bedrijfspand aan het Stortemelk verkocht aan buurman Sea Fresh en laat een nieuw pand bouwen aan de Abbert/Malzwin. Van de gemeente is 11.000 vierkante meter grond gekocht, daarvan wordt 3.200 vierkante meter bebouwd.

De tekeningen zijn net klaar, volgende maand moet gestart worden met de nieuwbouw.