Veel animo voor nieuwe loodsen

Algemeen

VLISSINGEN – De vraag naar nieuwe loodsen op het havenhoofd van de visafslag van Vlissingen is groter dan het aanbod. Er zijn plannen voor een nieuw ‘bedrijfsverzamelgebouw’ op een braakliggend stuk grond bij de afslag. Hoewel de onderhandelingen met de gemeente Vlissingen daarover niet zo hard lopen als gewenst, weet afslagdirecteur Foort Lokerse in ieder geval genoeg gegadigden. Interesse is er volgens hem van rederijen die nog geen bedrijfsloods hebben en van rederijen die elders in Vlissingen zitten en liever naar het haventerrein bij de afslag willen verhuizen.

Het is volgens Lokers nog maar de vraag of alle gegadigden daadwerkelijk terechtkunnen in de gewenste nieuwbouw. De laatste nieuwbouw op het havenhoofd (de pier) is van drie jaar geleden, en in dat bedrijfsverzamelgebouw zitten nu Coöperatie Westvoorn, Dieselservice Stellendam en enkele rederijen. De afslag zelf liet vorig jaar de dockshelters vernieuwen, en het kantoorgedeelte werd opgeknapt, met onder meer een nieuw dak. ,,Je moet het wel een beetje bijhouden’’, aldus Lokerse, die onlangs ook nieuwe heftrucks heeft besteld.

De foto’s zijn van een regenachtige vrijdagochtend vorige week, met twaalf aanvoerders, die zorgden voor een omzet voor de Zeeuwse Visveiling Vlissingen van bijna 500.000 euro. Tong- en scholvangsten blijven ook in Vlissingen achter. ,,Gelukkig zijn de prijzen voor met name tong erg goed.’’