Dubbele tewaterlating bij Gebr. Buijs
Dubbele tewaterlating bij Gebr. Buijs

Dubbele tewaterlating bij Gebr. Buijs

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – De casco’s voor de nieuwe garnalenkotters WR 12 en WR 212 zijn gisteren (donderdag 19 oktober) door een drijvende bok te water gelaten bij Gebr. Buijs Scheepsbouw in Krimpen aan den IJssel.

De twee casco’s zijn daarna met een sleper van Sleepbedrijf Bootsma naar Machinefabriek Luyt in Den Oever gesleept, waar ze afgebouwd zullen worden voor de opdrachtgevers Gerard Kranendonk (WR 12) en Rein van der Burg (WR 212). Aanstaande maandag worden de casco’s in Den Oever weer met een kraan op het droge gezet. Gebr. Buijs Scheepsbouw is eind mei met de bouw van de twee identieke schepen begonnen. Dat was iets later dan oorspronkelijk gepland was, en mede daardoor zijn de casco’s ook iets later klaar. De opleveringen staan nu gepland voor februari 2018 voor de WR 12 en voor maart 2018 voor de WR 212.

Casco’s WR 12 en WR 212 van Krimpen aan den IJssel naar Den Oever De reacties op de strakke bouw van de garnalenkotters in Krimpen aan den IJssel zijn lovend, en er zijn volgens werfdirecteur Marten Buijs inmiddels meerdere nieuwe aanvragen vanuit de visserij binnengekomen. De 24 meter lange en 6,40 meter brede casco’s van de WR 12 en WR 212 waren de eerste activiteiten voor de visserijsector sinds vele jaren voor deze werf, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1859.