Directeur Martin van Wijk met zijn ouders Jaap en Corrie van Wijk bij de opening.
Directeur Martin van Wijk met zijn ouders Jaap en Corrie van Wijk bij de opening.

Officiële opening na grote verbouwing

Algemeen

GOEDEREEDE – Na twee jaar nieuwbouw en verbouw was het vorige week vrijdag zover: de officiële opening van het verbouwde pand van Van Wijk Installaties & Constructies. Het streven naar minder energiegebruik in het eigen bedrijf (‘0 op de meter’) telt voor alle projecten van het veelzijdige bedrijf.

Twee jaar geleden werd de eerste stap naar de modernisering van het bedrijfspand aan de Provincialeweg te Goedereede gezet met de bouw van een nieuwe constructiehal. Vorig jaar werd het hele kantoor met showroom vernieuwd en is het pand verder verduurzaamd, met onder meer ruim 200 zonnepanelen op het dak voor de opwekking van de eigen energie, drie warmtepompen voor koeling en verwarming en ledverlichting.

Het pulstuig in de kraan laat er geen misverstand over bestaan; naast heel veel andere dingen is Van Wijk met de constructietak ook actief voor de visserij. Bij de opening stond directeur Martin van Wijk stil bij de geschiedenis. Die gaat voor het familiebedrijf Van Wijk terug tot 1900, toen Cornelis van Wijk een smederij begon in Goedereede. Ook toen al werden werkzaamheden uitgevoerd voor visserijschepen (toen nog in de haven van Goedereede). Het bedrijf heeft zich gaandeweg ontwikkeld tot een modern installatie- en constructiebedrijf, met duurzaamheid heel hoog in het vaandel. De installatietak is de grootste tak (onder meer cv’s). De activiteiten voor de visserij zijn ondergebracht in de constructietak.

Van Wijk: ,,Wij willen in de toekomst iedere woning, gebouw of bedrijfspand energieneutraal maken, oftewel 0 op de meter! Maar ook onze constructie-afdeling is continu bezig met duurzaamheid. Denk hierbij aan de pulsvisserij, waarmee men tot 50 procent aan brandstof bespaart. Verduurzaming is anno 2017 niet meer weg te denken uit onze samenleving en wij als Van Wijk willen hieraan ons steentje bijdragen.’’

Na bedankjes aan het personeel, de ouders Jaap en Corrie van Wijk en iedereen die zich had ingespannen voor de verbouwing de afgelopen twee jaar, was het tijd voor de officiële opening, champagne en de presentatie van de nieuwe bedrijfsfilm. Personeel van Van Wijk stond klaar om desgewenst een rondje door het vernieuwde bedrijf te begeleiden.