Foto: Suzanne Heikoop/SHE fotografie
Foto: Suzanne Heikoop/SHE fotografie

Politici en beleidsmakers bezoeken Visserijbedrijf Klop

Algemeen

HARDINXVELD-GIESSENDAM - De visserij op wolhandkrab met aangepaste aalfuiken, het registratiesysteem via Natuurnetwerk en de zegenvisserij. Het kwam allemaal aan de orde tijdens het werkbezoek dat een delegatie van het ministerie van Economische Zaken vorige maand bracht aan Visserijbedrijf Klop te Hardinxveld-Giessendam. Het bezoek kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Hardinxveld en voorzitter Albert Jan Maat van NetVISwerk. Voor de demonstratie wolhandkrabvissen (zie foto) in het Kanaal van Steenenhoek werden de vispakken aangedaan. Dit stukje afwatering van de Linge is nog open gebied voor de visserij op wolhandkrab.

Bij de familie Klop zien ze weer toekomst in het gemengde visserijbedrijf, inclusief de visserij op wolhandkrab, die momenteel goed aan de prijs is. Wim Klop (zoon van Ruub Klop): ,,Wij willen een stabiele toekomst, met gewaarborgde visrechten, zodat wij in de toekomst van een inkomen verzekerd mogen blijven. Wij hopen dat op dit fijn en open werkbezoek duidelijk gemaakt te hebben.’’

Foto: Suzanne Heikoop/SHE fotografie Bij het werkbezoek waren onder meer aanwezig directeur-generaal Agro en Natuur Marjolijn Sonnema, directeur Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn Lieke Hendrix, Henk Offringa (Kust- en Binnenvisserij en Aquacultuur), Frans van den Berg (senior beleidsmedewerker binnenvisserij) en burgemeester Dirk Heijkoop van Hardinxveld.