Marcel Santiford (links) en Kees Koeze pakken een brievenbus uit met de nieuwe naam erop.
Marcel Santiford (links) en Kees Koeze pakken een brievenbus uit met de nieuwe naam erop.

Verrassing: nieuwe naam Wetec

Algemeen

STELLENDAM – Met een gezellig samenzijn is vorige week vrijdag het nieuwe pand van Elektro Westhoeve officieel geopend. De directie had voor iedereen een verrassing: een nieuwe naam. Elektro Westhoeve heet voortaan Wetec.

De nieuwe naam, uitgesproken op z’n Engels (‘Wietek’), werd gepresenteerd aan het einde van de vertoonde nieuwe bedrijfsfilm, en was tevens de eigenlijke openingshandeling. Het nieuwe pand zal voor velen geen verrassing meer zijn geweest. Al een half jaar geleden is het pand aan de Nijverheidsweg van Stellendam in gebruik genomen. Van een officiële opening en uitnodiging aan de relaties was het echter nog niet gekomen. Tot vrijdag dus.

Kees Koese, samen met compagnon Marcel Santifort directeur-eigenaar van Wetec, stelt na afloop van de drukke receptie dat het echt tijd werd voor een nieuwe naam. ,,Oprichter Westhoeve heeft het bedrijf al meer dan twintig jaar geleden overgedragen en bovendien heeft het bedrijf een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is het tegenwoordig ook internationaal actief.’’

Het vorig jaar betrokken pand aan de Nijverheidsweg te Stellendam. Op dit moment worden nog alle busjes van de fabriek ‘omgekat’, en de nieuwe naam aangebracht waar nodig. Wetec maakt elektrische installaties en automatisering voor luxe woningen, utiliteit-machines voor de foodsector en farmacie en is naast de visserij ook actief in de bagger en de offshore; in Nederland, Europa en soms ook daarbuiten. Koese gaf vrijdag een schets van de geschiedenis. Elektro Westhoeve begon in 1930 in het centrum van Ouddorp, en was toen actief voor de woningbouw en later ook op de schepen die in het oude Ouddorpse haventje lagen (toen Ouddorp nog aan open zee lag). In de volksmond op het dorp was het toen ‘Piet van Jobje Westhoeve’ en later ‘Job van Piet van Jobje Westhoeve’. De vaders van de huidige eigenaren (Jan Koese en Wim Santifort) kwamen als monteur in loondienst, en namen het bedrijf in 1993 over. Kees Koese zelf werkt vanaf 1986 bij Elektro Westhoeve, en is in 2008 samen compagnon Marcel Santiford financieel in het bedrijf gestapt, om het uiteindelijk helemaal over te nemen van de respectievelijke ouders.

Sterke onderneming

In 2011 werd vanwege de groei in de werkzaamheden voor de visserij een loods op de Deltahaven op Stellendam gekocht. Vorig jaar werd het hele bedrijf verhuisd van Ouddorp naar Stellendam. ,,De meest logische plaats, omdat daar onze corebusiness ligt”, aldus Koese. Een bestaand pand aan de Nijverheidsweg werd grondig verbouwd en uitgebreid, en eind 2016 was de verhuizing een feit.

Koese tot slot: ,,Er staat nu een sterke onderneming, met een 25-tal jonge mensen en een mooi bedrijfspand, en dat geeft je weer energie voor de toekomst.’’