De BRU 72 vertrekt binnenkort onder het nummer B 724 naar Zuid-Wales waar een samenwerkingsverband is aangegaan met Paul Barlow.
De BRU 72 vertrekt binnenkort onder het nummer B 724 naar Zuid-Wales waar een samenwerkingsverband is aangegaan met Paul Barlow.

BRU 72 verhuist naar Wales

Algemeen

Volgens Teun de Ronde had het heel wat voeten in de aarde om aan de Noord-Ierse specificaties te voldoen. Grote waardering heeft hij voor de vakkundige medewerking van het personeel van Maaskant en Van Duivendijk. De Bruse broers namen in 1999 het kweekbedrijf YE 50 over van Wim Bom in Yerseke. Als gevolg van alle vangstbeperkingen lag de mosselkotter vrijwel altijd in de haven, omdat de voorkomende werkzaamheden in de Waddenzee en de Oosterschelde door het zusterschip BRU 27 alleen kunnen worden uitgevoerd. Voor de (Ierse) bemanning van het zusterschip WD 227 in Wexford werden de activiteiten eind vorig jaar tevens uitgebreid met de overname van een fikse oppervlakte aangrenzende kweekpercelen van twee collega-kwekers. Alvorens de B 724 ‘Stormvogel’ de oversteek naar Wales maakt wordt het vlak onder de accommodatieruimte bij Scheepswerf Van Duivendijk deels vernieuwd. Tevens werd een koelbeun ten behoeve van de airconditioning gemonteerd.

BRUINISSE - De gebroeders André en Teun de Ronde ontvingen recentelijk de benodigde scheeps- en visserijdocumenten om de BRU 72 uit 1986 (ex-YE 50) naar Noord-Ierland om te vlaggen. Volgens planning vertrekt schipper Chris Rijkse over enkele weken naar de omgeving van Zuid-Wales waar de Zeeuwse kwekers in samenwerking met Paul Barlow (W 243) mosselen gaan kweken. Barlow is de mosselkweker die twee jaar geleden de nieuwe W 243 bij Machinefabriek Padmos in Stellendam liet bouwen. Het nieuwe registratienummer van de BRU 72 is B 724 (Belfast).