Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Complete elektrische installatie ‘Atlantic Titan’

Alewijnse Marine Vietnam levert aan Canadese trawler

NIJMEGEN - Alewijnse Marine heeft de complete elektrische installatie voor de Canadese trawler ‘Atlantic Titan’ bijna afgerond. Het schip werd te water gelaten op de Vietnamese Ha Long Shipyard. Officiële oplevering en doop zijn deze maand. Het gaat om de eerste in een serie van drie trawlers van 29 meter die Alewijnse Marine in opdracht heeft gekregen van de Britse scheepsbouwer Shipbuilding Asia Ltd UK. Alewijnse levert voor deze drie schepen de complete elektrische installatie en integratie. Het Nederlandse bedrijf voert de werkzaamheden uit vanuit de eigen vestiging in Vietnam.

De ‘Atlantic Titan’ gaat vissen in de wateren ten noorden van Canada, op garnalen en krab, roodbaars en diverse soorten platvis. De bijzondere bulb is ontworpen om makkelijker door met ijsschotsen bedekte wateren te kunnen manoeuvreren, naar voorbeeld van de boeg van ijsbrekers.

Door de aanhoudende groei van de maritieme industrie in Vietnam is de vestiging van Alewijnse Marine in Vietnam de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Begin 2018 opende Alewijnse Marine een nieuwe productiefaciliteit voor schakelborden in Haiphong in Vietnam, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige schakelborden en panelen voor de Vietnamese maritieme industrie. Behalve in Nederland en Vietnam heeft Alewijnse vestigingen in onder andere Roemenië, China, Qatar, Turkije en Frankrijk, en het concern realiseert met zo’n 950 medewerkers een jaaromzet van 100 miljoen euro.