Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.

Afsluitende bijeenkomst Overleving

URK - Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen aan de slotbijeenkomst van het onderzoeksproject Overleving platvis, rog en Noorse kreeft, dat in opdracht van VisNed is uitgevoerd.

De bijeenkomst vindt plaats vrijdagmiddag 10 mei van 14:00 – 16:00, in het Van der Valkhotel Schiphol A4 Amsterdam Airport (Rijksweg A4 3 Hoofddorp). Sinds de voorgaande bijeenkomst in 2017 zijn de resterende onderzoeksreizen uitgevoerd en de overlevingscijfers gepubliceerd. Nieuwe resultaten die op deze bijeenkomst aan de orde zullen komen gaan over de vraag welke factoren de overleving nu bepalen, en over het gebruik van conditie-scores van de vis om vervolgonderzoek naar verhoging van de overlevingskansen sneller en goedkoper te kunnen uitvoeren.

Aan de hand van de projectresultaten zal ook vooruit worden gekeken naar het nieuwe project ‘OSW selectiviteit & overleving’. Dit project richt zich op het vangstproces onder water, en combineert verdere vermindering van bijvangst en verbetering van de conditie waarin de resterende bijvangst boven water komt.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.