Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Tienduizenden bezoekers op Vlaggetjesdag Stellendam

Afgeladen GO 23 voert vlootschouw aan

STELLENDAM – Het aantrekkelijke programma en het stralende weer trokken afgelopen zaterdag tienduizenden bezoekers naar de havens van Stellendam. Er was een besloten ochtendprogramma, met als speciale gast minister Carola Schouten van LNV, en een openbaar evenement in de middag: Vlaggetjesdag Stellendam, waarop de hele visserijcluster van visserijwerf tot visserijonderwijs zich presenteerde aan het grote publiek. Blinkend middelpunt van de vlootschouw van een dertigtal kotters op het Haringvliet was het vlaggenschip de GO 23 ‘Cornelis Jannetje’ van de familie De Vogel.

,,Gezellig druk was het’’, aldus Kommer de Vogel. ,,Neef Kees voer en ik hield de gasten aan de praat.’’ De recent grondig opgepoetste pulskotter was van voor tot achter vol, en burgemeester Ada Grootenboer van de gemeente Goeree-Overflakkee kon als ‘vlootadmiraal’ maar net aan een plekje vinden op de brug. De GO 23 voer als eerste uit en ging als laatste naar binnen, nadat alle kotters langs gevaren waren. Zondagnacht was het weer business as usual en vertrok de kotter weer naar de visgronden. Op pagina’s 3, 6 en 7 van deze Visserijnieuws meer over dit evenement.