Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Culinair en cultureel genieten van 2 t/m 10 september

Iedereen aan de vis tijdens De Week van de Goereese Vis

STELLENDAM – Goeree-Overflakkee zet in de eerste week van september alle spotlights op vis. Het wordt de derde editie van De Week van de Goereese Vis. Van vis op je bord tot een maritieme veiling en garnalen pellen. Culinair en cultureel.

Het culinaire programma wordt ingevuld door maar liefst 27 restaurants op Goeree-Overflakkee die een driegangen vismenu aanbieden voor het vaste bedrag van 27,50 euro per persoon. Ieder restaurant heeft een eigen vismenu samengesteld speciaal voor deze week.

Voor gezinnen worden diverse activiteiten aangeboden, onder het thema: ontdek de vissersvloot, de haven en visafslag in Stellendam, stap in de wereld van de visserman. Visspecialist Hameeteman in Ouddorp verzorgt op donderdagavond 8 september een workshop ‘vis bereiden’.

Jaap Tanis (GO 38/GO 48) is mede-organisator van De Week van de Goereese Vis. Tanis geeft vrijdagavond in verenigingsgebouw Oostdam een lezing over ‘Visserij vroeger en nu’. Cornelis Melissant (GO 1 en docent visserijkunde) leidt zaterdagmorgen 10 september de activiteit ‘knoop je eigen sleutelhanger’ in het streekmuseum in Middelharnis.

De Week van de Goereese Vis wordt vrijdagmiddag 2 september geopend in restaurant de Zeemeeuw boven de visafslag van Stellendam. Wethouder Arend-Jan van der Vlugt neemt dan de eerste Stellendamse garnalen van het nieuwe seizoen in ontvangst. Net als vorig jaar worden de garnalen aangevoerd door de OD 3 van Jan en Jan Pieter Luime.

Info: weekvandegoereesevis.nl