Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Nieuwe producten Maritech Special

Respectvol bergen van een stoffelijk overschot

‘S-GRAVENZANDE – Maritech Special heeft een product ontwikkeld om zo zorgvuldig mogelijk stoffelijke overschotten uit het water te kunnen halen: de Octopus. Andere nieuwe producten zijn de ‘alert box’, die een akoestisch signaal geeft bij een man overboord, en een nieuw type reddingsvest met meer draagcomfort.

Maritech Special, onlangs verhuisd naar een groter onderkomen in ‘s-Gravenzande, is gespecialiseerd in reddingsmiddelen. In Nederland zijn onder meer de grote trawlerrederijen vaste klant. Maritech ontwikkelt, levert, onderhoudt en keurt een scala aan reddingsvesten, drijf- en droogpakken en veiligheidsmaterialen. De Octopus is ontwikkeld in samenwerking met Rijkswaterstaat en het Landelijk Team Onderwater Zoekingen.

Onderdelen van de Octopus. Door de zak, links op de foto, achter de ring te spannen ontstaat een soort schepnet. Na gebruik kan de ring gereinigd worden en opnieuw gebruikt.Onderdelen van de Octopus. Door de zak, links op de foto, achter de ring te spannen ontstaat een soort schepnet. Na gebruik kan de ring gereinigd worden en opnieuw gebruikt.De Octopus ...Overboord

Maritech heeft tevens een ‘alert box’ ontwikkeld, die een hoorbaar alarm geeft als er iemand overboord is gevallen. Bij PLB’s met AIS en DSC (Digital Selective Calling) komt er op de marifoon een akoestisch signaal. Bij PLB’s zonder DSC zorgt de ‘alert box’ voor een goed hoorbaar akoestisch signaal op de gewenste locaties. ,,De koffer is uit te bouwen met accu’s en antennes voor betere ontvangst.’’

Bij Maritech wordt op dit moment op de begane grond gewerkt aan een nieuw keuringsstation voor alle veiligheidskleding en -middelen die het bedrijf levert. Aan het grote assortiment reddingsvesten is recent een nieuw type toegevoegd, met nog meer draagcomfort.